Monday, July 21, 2008

Resurrection!

Λοιπόν, αποφάσισα να αναστήσω το μπλογκ μου. Και αυτό μόλις δυο μέρες πριν τις διακοπές μου. Τις οποίες τις δικαιούμαι όπως και να έχει. Ημερομηνία προηγούμενου ποστ 12-3-08... Ε, λοιπόν είπα να γράψω ένα σάμαρι (ή σαμάρι, όπως το δει κανείς...) των τελευταίων μηνών.

Το διδακτορικό πάει σχετικά καλά. Μέχρι κάποια στιγμή ήμουν χαμένος. Αλλά πλέον έχω αρχίσει να βλέπω φως στο τούνελ και να βγάζω και τίποτα αποτελέσματα της προκοπής. Τα οποία ελπίζω να δημοσιεύσω στο (ο θεός του photonics να το κάνει) paper που έγραφα τον τελευταίο καιρό (βασικός λόγος για τον οποίο χάθηκα). Στο μεταξύ πήγα και ένα ταξιδάκι στη Σουηδία (πανέμορφες γυναίκες, άθλιο φαγητό, ακριβά ποτά) από όπου και δεν έχω και τίποτα φώτο της προκοπής να ποστάρω. Το γουόρκσοπ που πήγα ήταν ενδιαφέρον και εποικοδομητικό. Νομίζω ότι αυτά τα γουόρκσοπ τελικά είναι πιο χρήσιμα από τα τεράστια και χαοτικά συνέδρια, τουλάχιστον για κάποιον που είναι στην αρχή του πιεϊτσντί του.

Από Τετάρτη αρχίζουν οι διακοπές λοιπόν. Πιστεύω ότι το καλοκαίρι είναι η χειρότερη περίοδος για τους phd students. Οι καθηγητές σου δεν είναι πλέον απασχολημένοι με τους προπτυχιακούς τους φοιτητές (τουλάχιστον ασχολούνται αρκετά με τη διδασκαλία), κατεβάζουν καινούριες ιδέες και γενικά ασχολούνται 100% με την έρευνα και τιπότα άλλο. Οπότε όλο το βάρος πέφτει σε σένα μικρέ και ανόητε μεταπτυχιακέ φοιτητάκο! Ελπίζω τουλάχιστον ο απολογισμός της χρονιάς να είναι θετικός.

Μπαμπάι προς το παρόν, έκανε ντου ο supervisor...