Saturday, July 7, 2007

Mπάσκετ - Μπάσκετ



Οι περισσότεροι της ηλικίας μας (20-25 στο περίπου) μεγάλωσαν βλέποντας τον Ολυμπιακό να παίρνει πρωταθλήματα στο ποδόσφαιρο ασταμάτητα. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανείς (έστω και γαύρος όπως εγώ) που να μην έχει ξενερώσει με την κατάσταση αυτή όπως και εγώ. Αντίστοιχα συμβαίνει και με τον Παναθηναικό και το μπάσκετ. Αυτά όσον αφορά τους συλλόγους.

Ωστόσο οι περισσότεροι της γενιάς μας στα άγουρα χρόνια της εφηβείας δεν έπαιζαν τίποτα άλλο εκτός από μπάσκετ (...και το πουλί τους as well...). Και δεν είναι τυχαίο αυτό. Η εθνική στο μπάσκετ είναι η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει τόσα πολλά μέσα σε τόσα χρόνια. Και το σημαντικότερο είναι οι διαρκείς καλές παρουσίες σε όλες σχεδόν τις διοργανώσεις. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που το άθλημα είναι σε τέτοιο επίπεδο στη χώρα μας.

Ποιός δεν έχει σκάσει άπειρες αερόσολες παίζοντας μπάσκετ από τη γενιά μας; Και δεν χάρηκε όταν η εθνική πήρε το ευρωπαικό το 2005; Αν και τότε τα πανηγύρια ήταν πιο ήρεμα από το 2004 και το euro. Και υπάρχει εξήγηση για αυτό. Ποιός θα περίμενε μια εθνική ελλάδος να πάρει ποτέ έστω και μια ευρωπαική κούπα στο ανύπαρκτο ποδόσφαιρο; Και τι ποιότητας μπάλα παίξαμε; Για αυτό και τα έξαλλα πανηγύρια και όλες οι υπερβολές. Ενώ το μπάσκετ έχει μια διαχρονική ποιότητα και για αυτό είναι στη θέση που είναι. Και θα συνεχίσει να είναι λόγω της ποιότητας των παικτών που έχουμε και της ύπαρξης κάποιων ανθρώπων (βλέπε Γιαννάκης). Καλή επιτυχία και στην Εθνική Μπάσκετ στην Ισπανία. Αυτά. Γειά.

4 comments:

Mussel said...

Etsi re!Basket basket.

- sklir - said...

ο αθλητισμός είναι για τους gay ρε

Themis said...

απαράδεκτος! και είσαι και σαλονικιός! το μπάσκετ είναι πάνω από όλες τις μλκιες!

- sklir - said...

μμμμ καλά!