Tuesday, July 10, 2007

Yours truly angry mob (...που με διαβάζετε φανατικά...)


Λάιβ Ριπόρτ νο. 3 και αυτή τη φορά έχω και κάτι παραπάνω να γράψω. Δευτέρα βράδυ πήγα στους Kaiser Chiefs αλλά δεν θα είχε πολύ σημασία να γράψω κριτική αν δεν είχα τη δυνατότητα να το παίξω και εγώ ροκσταριλίκι της πλάκας (αν θέλετε λεπτομέρειες ρωτήστε προσωπικά) έστω και για ένα βράδυ. Το λάιν απ της βραδιάς ήτανε pure αλτερνατίβα - μπριτποπίλα: Zebra Tracks, Good Shoes, Long Blondes και Kaiser Chiefs.

Να ξεκινήσω από τους Zebras. Κατ΄αρχήν ήταν το δεύτερο live τους σε φεστιβάλ αλλά ο κόσμος που είχε μαζευτεί ως τότε ήταν ελάχιστος. Γενικά υπήρχε μια αμηχανία στο παίξιμο τους αυτή τη φορά. Τους Good Shoes τους ήξερα λίγο και είχα ακούσει 1 μόνο κομμάτι τους. Καλοί μου φάνηκαν στο στυλ αυτό που πουλάει τρελά στο UK αυτή τη στιγμή. Είναι και νέοι σε ηλικία αλλά φοράνε πολύ τραγικά παπούτσια. Σχετικά τα ίδια και οι Long Blondes αν και είχαν ένα πιο αρτίστικο στυλάκι. Η φροντγούμαν πάντως γυναικάρα! Ο κόσμος μαζεύτηκε μέχρι να βγουν οι Kaiser Chiefs αν και λίγος (πολλά τα καλά λαιβ φέτος και οι διακοπές πλησιάζουν). Γενικά από τους τυπάδες από το Leeds είδα αυτό που περίμενα, δηλαδή μια μπάντα δεμένη με δυνατή σκηνική παρουσία που ακόμη και αν δεν σου αρέσουν δεν μπορείς να μην αποδεχτείς ότι δίνουν καλά λαιβ. Κομμάτια από πρώτο και δεύτερο δίσκο (πολύ πιο μέτριος από τον πρώτο), καλός ήχος αν και θα μπορούσε να είναι πιο δυνατός και γενικά βρώμισε βρετανίλα η βραδιά. Είναι και καλοί τυπάδες πάντως.

Παρατηρήσεις:

1) Πού ήταν η πιτσιρικαρία χθες;

2) Πού ήταν ο κόσμος γενικά χθές; Δε λέει ανοιχτό φεστιβάλ με 1500 άτομα...

3) Το μέρος στο αεροδρόμιο επειδή κάποιοι το έφτιαξαν για αεροπλάνα και όχι για κάρα δεν έχει σήμανση για το που σκατά να πας. Δεν θα έπρεπε η διοργάνωση να έχει έστω 5 κωλοπινακίδες; Την άλλη φορά θα ζητήσουμε οδηγίες από τον πύργο ελέγχου.

Αυτά είχα να πω για το λαιβ. Τις τελευταίες μέρες ζω συζυγικές καταστάσεις που γενικά τις έχω συνδέσει με καλοκαίρι στην Αθήνα και βλέπω άπειρες ταινίες (κυρίως όσες δεν πρόλαβα να δω το χειμώνα). Αν έχω να προτείνω κάτι είναι το Little miss Sunshine και το Volver που είδα σε ντιβιντί. Το πρώτο ανατρέπει πολλές αμερικάνικες χαζοταινίες μη μπορώντας να ξεφύγει από μερικά κλισέ χαζοταινιών, ενώ το Volver είναι δράμα του Αλμοδοβάρ με την ωραία εμμονή του στις γυναίκες. Καλή ταινία σε γενικές γραμμές με πολύ καλές ερμηνείες και το σενάριο με δόση από αρχαία τραγωδία.

Άντε να φύγετε τώρα διακοπές που κάθεστε και διαβάζετε τις μαλακίες μου! Μπάι.

3 comments:

Mussel said...

Μα όχι,πες για το ροκσταριλίκι σε παρακαλώ.Κάνε καινούριο ποστ.

- sklir - said...

Δεν καταλαβαίνω ποιό ροκσταριλίκι??

- πάντως για τους Kaiser Chiefs αποκλείεται, Θεσσαλονίκη πριν λίγο καιρό ήταν όλα τα λεφτά τα παιδιά και καθόλου μα καθόλου σταριλίκι και στο τέλος ένα stage diving από τον Wilson - που έχω καιρό να το δω ακόμα και από ό,τι πιο sklir και καλά έχει παίξει εδώ τελευταία...

Και με τη βρετανίλα ποιό το πρόβλημα όλων? Μια χαρά είναι!! :-)

P.S. Kate I think I'm in sklir love

Themis said...

Δεν έχει σχέση με τους kaiser chiefs αλλά με εμένα και το γεγονός ότι ήμουν μπάκστειτζ. Πάντως μια χαρά παιδιά είναι και καθόλου ψώνια.

Η Kate είναι πολύ ερωτεύσιμη!

Όσο για τον Wilson στο encore σε κάποια φάση έφυγε σφαίρα από τη σκηνή, πήγε στο μπαρ κατέβασε ότι πρόλαβε από πιοτά και γύρισε στη σκηνή. Αυτό το κατάλαβαν ελάχιστοι!