Saturday, June 30, 2007

CocoRosie


Σαν καλό παιδί και εγώ πήγα εχθές στη συναυλία των CocoRosie που αποτέλεσε μια ακόμη μάζωξη της αθηναϊκής αλτερνατίβας - αβανγκαρντίλας. Οι πόρτες στο θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου υποτίθεται ότι θα άνοιγαν κατά τις 8 αλλά ο κόσμος αργούσε να έρθει, ίσως και λόγω της καταιγίδας που προηγήθηκε. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να περιμένω σαν μαλάκας (μιας και πήγα μόνος γιατί είμαι ο δολοφόνος) για πάνω από μια ώρα καθότι πάντα θέλω να βλέπω και το support group! Στο συγκεκριμένο χώρο δεν είχα ξαναπάει αλλά εντυπωσιάστηκα από το φυσικό περιβάλλον γύρω από το θεατράκι.

Anyway, να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι γενικά δεν είμαι ιδιαίτερα φίλος της συγκεκριμένης σκηνής (Antony and the Johnsons, Devendra Banhart, TV on the Radio, etc) γιατί πολύ κουλτούρα έχει πέσει, αλλά οι CocoRosie πιστεύω ότι ξεχωρίζουν από όλους τους υπόλοιπους. Είναι μια μουσική γυμνή από πολλά στολίδια, χωρίς κλισέ και αυτό σίγουρα δίνει μια αυταξία. Ωστόσο, οι αδερφές Casady έχουν την ιδιαίτερη ικανότητα να κάνουν μια ορχήστρα από το τίποτα (αυτό θα το εξηγήσω παρακάτω).

Το support group της βραδιάς δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τους Mary and the Boy. Έχουν κάνει πολλές εμφανίσεις τον τελευταίο χρόνο και γενικά ακούγονται πολύ σαν όνομα. Ήχος που βγαίνει από synth, γυναικείες και αντρικές (ενίοτε) τσιρίδες και μια χορεύτρια στη σκηνή. Δεν μπορώ να πω ότι με τρελαίνουν αλλά η μουσική τους (σε εμένα τουλάχιστον) βγάζει έναν ιδιότυπο ερωτισμό. Στην συνέχεια βγήκε ένας τυπάκος πάνω στη σκηνή με φαρδί παντελόνι, που σε κάποια φάση σχεδόν του είχε πέσει, πολύ στυλάκι urban kid. Το όνομα του είναι Tez και έπαιζε μίγμα ηλεκτρονικής με hip-hop. Το παράδοξο είναι ότι όλοι οι ήχοι έβγαιναν από το στόμα του!!! Τρομερό παλικάρι, έμειναν όλοι χαζοί με αυτά που έκανε, είπε το "Kiss" και κάποια στιγμή έκανε ταυτόχρονα 3 ήχους παίζοντας ένα κομμάτι που θα ζήλευαν και οι Chemical Brothers!

Είχε πλέον νυχτώσει για καλά και κατά τις 11 και βγήκαν οι Bianca και Sierra με τη συνοδεία άλλων 2 μουσικών και του τυπάκου που ανέφερα παραπάνω να κάνει τα beats. Η ατμόσφαιρα στο θεατράκι ήταν τέλεια για το συγκεκριμένο live αφού λόγω υγρασίας είχε πέσει μια απαλή ομίχλη. H Sierra πότε στην άρπα και πότε στην όπερα ενώ η Bianca εμφανίστηκε φορώντας τη φανέλα του Karl Malone (παλιού θρύλου των Utah Jazz)! Έπαιξαν κομμάτια από όλους τους δίσκους τους (3 LP & 1 EP έχουν) για κάτι παραπάνω από μια ώρα (δεν είμαι σε θέση να θυμηθώ πλεηλίστ). Οι λάιβ εμφανίσεις των CocoRosie έχουν κάτι το μοναδικό. Τον αυτοσχεδιασμό στην ενορχήστρωση! Σε κάθε συναυλία έχουν διαφορετικό ήχο, γιατί μπορεί να έχουν και διαφορετικά όργανα (αλλά έχουν τον Tez οπότε τα έχουν όλα). Έκαναν και δυο διασκευές, στο You wanna fuck me (από το I wanna fuck you του Akon) όπου η Sierra απέδειξε τις ικανότητες της στο dirty dancing, και στο Turn me on του Kevin Lyttle στο encore!

Γενικά στη συν της βραδιάς οι πολλές γυναίκες και στα ακόμη πιο συν ότι πολλές από αυτές εμφανίστηκαν με μουστάκι!!! Cheers!!!

4 comments:

Mussel said...

Τι θολούρες είναι αυτές?Επίσης με μουστάκι τι εννοείς?
Τέλοσπάντων αυτή η φράση σου σε γλίτωσε απ'τον ευνουχισμό.
"να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι γενικά δεν είμαι ιδιαίτερα φίλος της συγκεκριμένης σκηνής (Antony and the Johnsons, Devendra Banhart, TV on the Radio, etc) γιατί πολύ κουλτούρα έχει πέσει,"

Themis said...

Εννοώ με ζωγραφισμένο μουστάκι. Και ναι το ξέρω ότι είναι θολούρες...Αλλά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες! Τη στιγμή που γράφω το κόμεντ ακούω Stampin' Ground για αποτοξίνωση...

- sklir - said...

αλτερνατίβας - αβανγκαρντίλας


ΓΑΜΑΤΟΟΟΟΟ!

- sklir - said...

Και δεν κατάλαβα τι ακριβώς σας χαλάει ρε αντρακλες σε αυτήν την πολύ ωραία gay μουσική.......